Kaadetaan yhdessä epäreilu sote-malli

Vasemmistoliitto käynnisti tänään laajan nimienkeruukampanjan paremman soten puolesta.

Puolue kehottaa kaikkia suomalaisia allekirjoittamaan ”kansan välikysymyksen” oikeudenmukaisen sote-uudistuksen puolesta, ja haastamme myös muita puolueita ja ammattiliittoja mukaan.

Suomen sosiaali- ja terveyspalvelut kaipaavat enemmän resursseja ja parempaa yhteistyötä, ei pakkoyhtiöittämistä ja yksityistämistä. Vasemmistoliitto kehottaa pakkoyhtiöittämisestä, yritysten kermankuorinnasta ja eriarvoisuuden lisäämisestä huolestuneita suomalaisia vetoamaan suoraan hallitukseen allekirjoittamalla vetoomuksen. Suomen sote-palvelut kaipaavat enemmän resursseja ja parempaa yhteistyötä, ei pakkoyhtiöittämistä ja yksityistämistä.

– Viime vuonna terveysalan yrityskauppoja tehtiin yli sata, mikä kertoo jättifirmojen jo valmistautuvan tulevaan. Hallitus arvioi itsekin sote-markkinoiden kaksinkertaistuvan yli 10 miljardiin vuodessa. Yritysvastuu ja yhdenvertaisuus vaikuttavat jäävän voitonteon jalkoihin, Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson toteaa.

Pääministeri Sipilä myönsi tiistaina 28.3. MTV3:n haastattelussa, että hallituksen esitys on toteuttamiskelvoton vähintäänkin aikataulun osalta ja että sitä pitää tarkastella perustuslain näkökulmasta.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisessa on palattava yhteiseen valmisteluun, jotta 100-vuotias Suomi saa ansaitsemansa hyvinvointipalvelut myös tulevaisuudessa.